Hoe een aanvraag voor iemand anders indienen?

23 april 2018

Ben je ouder van een kind met een handicap en wil je met je eigen eID voor hem/haar een aanvraag indienen in MyHandicap? Of ben je medewerker van een vereniging voor personen met een handicap en wens je je leden te helpen bij hun dossier?

Tot nu toe konden ouders, wettelijk vertegenwoordigers, naasten van personen met een handicap (bijv. kennis, familielid,…) en professioneel begeleiders (bijv. voorzitter blindenvereniging, CLB-begeleider,…) al een volmacht aanvragen om met hun eigen eID het dossier van iemand anders te raadplegen. In de nieuwe versie van MyHandicap kunnen ze met een volmacht ook aanvragen voor die persoon indienen en wijzigingen doorgeven.

Als je nog geen volmacht hebt, moet je eerst het akkoord vragen van de persoon met een handicap of zijn wettelijk vertegenwoordiger/ouder/voogd. Je kan dit doen door het volmachtformulier op onze website in te vullen en op te sturen.

Ben je een ouder/voogd van een persoon met een handicap jonger dan 18 jaar of een wettelijke vertegenwoordiger van een persoon met een handicap, dan moet je het formulier niet invullen: je hoeft dan enkel een mail te sturen naar MandateMyHandicap@minsoc.fed.be met de gegevens van jezelf en die van de persoon met een handicap.

Voor elk dossier moet telkens een aparte volmacht aangevraagd worden.

Meer informatie op onze website