De applicatie ‘MyBenefits’ vereenvoudigt je aanvraag van sociale voordelen

09/08/2021

Ongeveer 2 miljoen mensen in meer kwetsbare situaties hebben recht op een sociale uitkering. MyBenefits is een app die betere toegang biedt tot sociale rechten die niet automatisch toegekend worden en je moet minder administratieve formaliteiten doorlopen.

Je kan de app terugvinden

De app bestaat al een tijd, maar heeft nu 2 nieuwe functies

  • Het opzoeken van voordelen
    Er zijn ongeveer 200 voordelen geregistreerd voor personen met een sociaal statuut, deze zijn te raadplegen in dynamische lijsten. Je kan filteren op locatie, je profiel (bvb. BIM, GRAPA) en de gewenste categorie (cultuur, ontspanning of sport);
  • De zichtbaarheid en het gebruik van sociale voordelen verhogen
    Er bestaan enorm veel sociale voordelen, ze allemaal oplijsten en ze associëren met kwaliteitsinformatie is een ambitieus plan. Daarom kan iedereen, professional of burger, een voordeel (het accent ligt op sport, cultuur of ontspanning) dat nog niet vermeld staat, melden.

Burgers die genieten van een Integratietegemoetkoming (IT), een verhoogde interventie of een ander sociaal statuut kunnen in de applicatie bijvoorbeeld op een veilige manier de lijst zien met hun sociale statussen en ze kunnen gemakkelijk zoeken naar de rechten en sociale voordelen waarvan ze kunnen genieten. Zij kunnen ook een bijkomend voordeel waarvan ze weet hebben meedelen via de app.

Organisaties bieden veel sociale voordelen, zoals een voordeeltarief voor toegang tot een zwembad of museum. Burgers kunnen via de app een digitale/QR-code gebruiken in plaats van een papieren attest.

Beroepsorganisaties worden aangemoedigd om gebruik te maken van de app om te controleren of iemand aan de voorwaarden voldoet om een uitkering te ontvangen. Ze kunnen zoeken naar de rechten en sociale voordelen die verbonden zijn aan de sociale statuten. Zij kunnen ook een bijkomend voordeel meedelen via de app.

Website: www.mybenefits.fgov.be