Persconferentie over MyHandicap

6 oktober 2016

Samen met Maggie De Block, Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en Elke Sleurs, Staatssecretaris voor personen met een beperking, stelde de DG Personen met een handicap op 29 september de nieuwe aanvraagprocedure en de tool My Handicap voor.

André Gubbels, directeur-generaal van de DG Personen met een handicap, presenteerde de eenvoudigere online procedure. Verder kwamen ook medewerkers uit de gemeentes, huisartsen en een sociaal assistente van de DG Personen met een handicap elk hun deel van het verhaal vertellen. Een overzicht van alle getuigenissen op onze persconferentie vindt u in het persluik van onze website. De eerste resultaten van de online aanvraagprocedure worden begin volgend jaar gepresenteerd.

Graag willen we alle partners bedanken die zich sinds 1 juli op het terrein inzetten om samen met de FOD de tijd te nemen om al doende te leren hoe we een persoon met een handicap beter kunnen ondersteunen. Maar liefst 4.854 lokale partners hebben intussen een toegang tot MyHandicap om met hun eigen eID de aanvraag in te dienen voor de burger. Zij maken samen met ons dit leerproces door en leggen in hun lokaal netwerk waardevolle contacten met alle betrokkenen (personen met een handicap, ziekenfondsen, OCMW’s, gemeentes, rust-en ziekenhuizen,…).

De beginfase vergt heel wat inspanningen, maar dankzij onze gezamenlijke inzet zal de persoon met een handicap binnenkort kunnen rekenen op kortere afhandelingstermijnen en duidelijkere beslissingen. Personen met een handicap sneller, persoonlijker en eenvoudiger van dienst zijn: dat is het einddoel van My Handicap!