[NEWS] Nieuwe aanvraagformulieren voor de erkenning van een handicap

Laatst bijgewerkt: 30/11/2023

Na een jaar werken aan het project rond de hernieuwing van onze aanvraagformulieren, te vinden op My Handicap, werpt het eindelijk zijn vruchten af. De nieuwe formulieren voor de erkenning van een handicap en de aanvraag van rechten zijn officieel gelanceerd.

Er waren drie grote redenen om de vorige aanvraagformulieren aan te passen:

  • de administratieve belasting verminderen;
  • de emotionele belasting verminderen door minder stigmatiserende woorden te gebruiken;
  • de kwaliteit van de informatie verhogen om zo de doorlooptijd van de dossiers te verkorten.

Het was dus belangrijk om nieuwe formulieren te ontwikkelen die voor iedereen duidelijk en overzichtelijk zijn, met begrijpbare vragen en voorbeelden, en waar je alle nodige bestanden meteen kan toevoegen. We zijn er ons van bewust dat de behoeften rond het aanvraagformulier evolueren en daarom wil de DG HAN de functionaliteiten voortdurend verbeteren.

Om iedereen te begeleiden bij het invullen van de nieuwe formulieren, hebben we verschillende hulpmiddelen voorzien:

Als je graag hulp krijgt bij het invullen van een van onze aanvraagformulieren, kan je altijd terecht bij de maatschappelijk assistent van de DG HAN die verantwoordelijk is voor jouw regio. Een overzicht van hun zitdagen vind je terug op onze website.

Je kan ook altijd begeleiding vragen bij het OCMW, je ziekenfonds, of organisaties actief in de sector personen met een handicap.

We hopen dat de vernieuwde formulieren het aanvraagproces voor iedereen zullen vergemakkelijken. De DG Personen met een handicap werkt voortdurend aan manieren om de kwaliteit van zijn dienstverlening te verhogen.

Heb je nog andere vragen?

Vind je niet wat je zoekt op deze website? Of heb je een vraag over je persoonlijk dossier? Neem dan contact met ons op.

Naar boven