Welkom bij de DG Personen met een handicap

Maatregelen om de verspreiding van het CORONA-virus tegen te gaan : impact op onze dienstverlening beperken

UPDATE 08/06

Hoewel de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld werden, blijven we veiligheidsmaatregelen nemen om jouw gezondheid te beschermen.

Onze medische centra blijven gesloten voor bezoekers zonder afspraak.

We nemen zoveel mogelijk beslissingen op basis van je dossier (zonder uitnodiging bij onze arts). Als dit niet mogelijk is, ontvang je vanaf nu wel opnieuw een uitnodiging om langs te komen bij onze artsen.

De zitdagen van onze sociaal assistenten zijn afgelast maar in het document ‘data zitdagen sociaal assistenten’ hieronder vind je hoe ze jou vanop afstand blijven helpen.

We blijven verder al jullie aanvragen en dossiers behandelen en blijven bereikbaar via alle contactgegevens onder ‘contact’.

Ontdek alle maatregelen en meer informatie over de geleidelijke heropstart van de afspraken voor medische evaluaties

European Disability Card

Op 19 oktober 2017 werd de European Disability Card (EDC) gelanceerd in België. Personen met een handicap die een dossier hebben bij de FOD Sociale Zekerheid, de VAPH, AViQ, PHARE of de DSL, kunnen de gratis kaart aanvragen.

De zesde staatshervorming

Sinds 1 juli 2014 valt de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) onder de bevoegdheid van gemeenschappen of gewesten. De FOD Sociale Zekerheid behandelt nog alle dossiers en aanvragen.