Welkom bij de DG Personen met een handicap

Maatregelen om de verspreiding van het CORONA-virus tegen te gaan : impact op onze dienstverlening beperken

UPDATE 3/9

Hoewel de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld werden, blijven we veiligheidsmaatregelen nemen om jouw gezondheid te beschermen.

Onze medische centra blijven gesloten voor bezoekers zonder afspraak.

We nemen zoveel mogelijk beslissingen op basis van je dossier (zonder uitnodiging bij onze arts). Als dit niet mogelijk is, ontvang je vanaf nu wel opnieuw een uitnodiging om langs te komen bij onze artsen.

De zitdagen van onze sociaal assistenten worden opnieuw opgestart, op afspraak. In het document 'data zitdagen sociaal assistenten (.pdf)' vind je alle informatie.

We blijven verder al jullie aanvragen en dossiers behandelen en blijven bereikbaar via alle contactgegevens onder ‘contact’.

Ontdek alle maatregelen en meer informatie over de geleidelijke heropstart van de afspraken voor medische evaluaties

 

Heropstart provincie Antwerpen

We namen eind juli specifieke maatregelen voor de provincie Antwerpen, die we nu opnieuw kunnen versoepelen net zoals voor de andere provincies. Nu de coronacijfers in Antwerpen terug de goede kant uitgaan, gaan de meeste zitdagen van onze sociaal assistenten ook daar opnieuw door vanaf 1 september.

Vanaf de week van 28/09 zullen ook de afspraken bij onze artsen in het regionaal centrum voor medische expertise in Antwerpen opnieuw kunnen doorgaan.

European Disability Card

Op 19 oktober 2017 werd de European Disability Card (EDC) gelanceerd in België. Personen met een handicap die een dossier hebben bij de FOD Sociale Zekerheid, de VAPH, AViQ, PHARE of de DSL, kunnen de gratis kaart aanvragen.

De zesde staatshervorming

Sinds 1 juli 2014 valt de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) onder de bevoegdheid van gemeenschappen of gewesten. De FOD Sociale Zekerheid behandelt nog alle dossiers en aanvragen.