Welkom bij de DG Personen met een handicap

Nieuwe versie van MyHandicap

Op 26 maart 2018 werd een nieuwe versie van MyHandicap gelanceerd, de online applicatie om een tegemoetkoming, parkeerkaart of andere maatregel bij ons aan te vragen.

Je kan je inloggen in de nieuwe MyHandicap via de knop "MyHandicap" die rechts op deze pagina staat.

Meer informatie

 

Opgelet:

Momenteel kunnen er soms foutmeldingen optreden in MyHandicap. Onze IT-dienst onderzoekt het probleem en doet er alles aan om het binnen enkele dagen op te lossen. Onze excuses voor het ongemak!

Het is voorlopig nog niet mogelijk om via MyHandicap een nieuwe parkeerkaart aan te vragen als de persoon met een handicap al een kaart in bezit heeft die binnenkort vervalt. Je kan in afwachting van een oplossing een nieuwe kaart aanvragen via ons contactformulier.

Behandelingstermijnen dossiers en bereikbaarheid

Wegens de veranderingen bij onze dienst in 2017 is er nog steeds een vertraging bij de behandeling van de dossiers.

Raadpleeg het overzicht van de gemiddelde behandelingstermijnen per provincie (.pdf)

Er kunnen ook lange wachttijden zijn aan de telefoon. Heb je een dringende vraag dan kan je ons via verschillende kanalen bereiken. We raden je aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het contactformulier op onze website. Je vraag komt dan terecht bij het team dat je dossier behandelt.

We stellen alles in het werk om op termijn onze dienstverlening te verbeteren. Wij danken je voor je geduld en begrip!

European Disability Card

Op 19 oktober 2017 werd de European Disability Card (EDC) gelanceerd in België. Personen met een handicap die een dossier hebben bij de FOD Sociale Zekerheid, de VAPH, AViQ, PHARE of de DSL, kunnen de gratis kaart aanvragen.

De zesde staatshervorming

Sinds 1 juli 2014 valt de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) onder de bevoegdheid van gemeenschappen of gewesten. De FOD Sociale Zekerheid behandelt nog alle dossiers en aanvragen.